Nieuws

Hansu Martial Arts examen 24 januari 2024

Ondanks dat er altijd wel een redelijk gespannen sfeer hangt tijdens het examen, bleven jullie gefocust. Heel goed gedaan! En jullie voorbereiding heeft tot mooie resultaten geleid: Hans geslaagd voor rode slip. Heiko heeft rode band gehaald. Eline blauwe slip. En Daan en Daniël groene band. Paul legt het examen over een paar weken af.

Het examen liet zien dat een goede voorbereiding key is. Naar het examen toe is veel tijd ingeruimd in de lessen om aan de examenstof te werken. Petje af voor jullie inzet tijdens de trainingen!

Felicitaties aan de geslaagden en op naar the next level! Dank aan Roos, Amee en Gert die wilden jureren tijdens het examen!

Gert geslaagd voor zwarte band taekwondo!

Zaterdag 9 december is Gert geslaagd voor zijn zwarte band. Gert wist zijn zenuwen goed te bedwingen en liet een keurig examen zien. Op alle onderdelen geslaagd! Gert heeft een ijzeren discipline. Traint nagenoeg altijd en luistert goed als hij van de trainer of anderen tips krijgt. Nooit een onvertogen woord. Altijd willen leren. Dat heeft Gert gebracht waar die nu is met taekwondo. Het is zeer verdiend! Martijn heeft Gert ook goed geassisteerd! Samen hebben ze er hard voor getraind.

Dave ging ook op voor de zwarte band en heeft het bijna gehaald. Dave heeft zijn theorie, stijlvormen, stapsparring, zelfverdediging en breektesten binnen. Alleen het sparren mag hij nog een keer laten zien. Ondanks dat wij het wel goed vonden gaan wil men meer inzicht zien. Dat komt erop neer dat je counters moet kunnen maken en de afstand bij 80-90% van je trappen goed inschat. Dus daar gaan we goed aan werken, zodat Dave zeer goed voorbereid in de zomer van 2024 zijn zwarte band kan ophalen. Dave is altijd op de trainingen tenzij het echt niet gaat… Een enorme discipline heeft hem gebracht waar hij nu is! Heel erg knap.

Hansu Martial Arts examens 5 juli 2023

Het was warm en broeierig in de dojang op woensdag 5 juli, de dag waarop het examen bij HMA werd afgenomen. Was het vanwege het weer of vanwege de spanning? Acht taekwondo-ers zijn geslaagd dit keer. Gert en Dave voor de 1e geup (zwarte slip), Martijn voor de blauwe slip, Jan, Eline en Paul voor de groene band en Daan en Daniël voor de gele band. Stuk voor stuk een fantastische prestatie! Gert en Dave kunnen de volgende nationale Dan-examens op voor de zwarte band.

Het blijkt maar weer tijdens het examen dat veel trainen loont! Gert en Dave hebben beiden zeer hard getraind. En het resultaat is dat ze het voorportaal hebben bereikt van de zwarte band. Doorzettingsvermogen is niet voor niets één van de vijf principes van Taekwondo. De examens worden niet alleen zwaarder naarmate de gradatie hoger wordt, maar wordt ook zwaarder beoordeeld.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Wederom veel dank aan onze “externe” examinator Willem Enoch (hoofdtrainer vechtsportschool Enoch Martial Arts), Roos en Amee!

Marius en Martijn behalen felbegeerde zwarte band Taekwondo (24 juni 2023)

       

Zaterdag 24 juni werd vanuit de TBN het nationaal dan-examen georganiseerd in Almere. In de ochtend mocht Marius herkansen voor de onderdelen stijlvormen en zelfverdediging. Marius heeft veel progressie gemaakt na zijn examens in december. Hij voelde in de loop van de ochtend de spanning toenemen maar wist zich goed te beheersen. Met als resultaat dat hij de zwarte band met diploma uitgereikt kreeg. Fantastisch Marius!

Martijn moest zijn examen afleggen in de middag. Alle onderdelen (stijlvormen, 1 stap sparring, zelfverdediging, sparren en breektest) werden door Martijn heel sterk neergezet. Hij wist zijn hoofd koel te houden. Martijn heeft heel hard getraind de afgelopen maanden. Samen met zijn vaste partner Gert. Ze waren enorm goed voorbereid samen. En de kracht en afstemming spatten ervan af. Heel goed gedaan Martijn!

Marius en Martijn, van harte gefeliciteerd namens Hansu Martial Arts!!!

Examens 1 februari 2023

Dit keer waren er drie kandidaten. Martijn traint nu een paar jaar bij Hansu Martial Arts en heeft uiteindelijk een sterk examen afgelegd. Martijn heeft zichzelf tot doel gesteld op te gaan voor het nationale dan-examen in juni dit jaar. Dave is al vanaf het begin van zijn taekwondo loopbaan (2016) bij Hansu en heeft een prachtig examen afgelegd. Overtuigd geslaagd voor rode band. Paul is sinds vorig jaar aan het taekwondo-en en is ook overtuigd geslaagd voor de gele band. Op naar de volgende graad! Dank wederom aan Willem Enoch (hoofdtrainer Enoch Martial Arts) voor het jureren. En Roos jureerde voor het eerst dit keer. Goed gedaan Roos!

Roos en Amee geslaagd voor 1e Dan, 3 december 2022

Roos en Amee zijn geslaagd voor de 1e Dan!!! Amee slaagde voor haar herexamen op de onderdelen sparren en breektest. Haar kiaps waren buiten de zaal te horen! De breektest ging vlekkeloos. Roos mocht haar assisteren. In de middag legde Roos haar examen af voor de 1e Dan. Zij is in één keer voor alle onderdelen geslaagd! Een fantastische prestatie!!! Amee assisteerde Roos voortreffelijk tijdens het examen. Gert assisteerde bij de breektest. De stabiele factor! Marius ging in de middag ook op voor de 1e Dan. Hij heeft vier van de onderdelen binnen gehaald! Nog twee onderdelen te halen als hij opgaat voor zijn herexamen over een half jaar. Marius werd geassisteerd door zijn vader. Hoe fantastisch is dat!

Examen uitslagen van 6 juli 2022

Iedereen is geslaagd! Er is ook zeer intensief getraind en dat heeft zich uitbetaald. Roos en Marius zijn helemaal klaar voor het 1e Dan examen in december. Alle twee een prachtig examen afgelegd. Kracht gecombineerd met beheersing. Gert en Martijn hebben eindelijk de felbegeerde rode band. Beiden hebben ook hard getraind. Welverdiend geslaagd. Dave heeft een sterk technische examen afgelegd. Hans heeft de blauwe band gehaald. Keurig gedaan. Martijn de groene band waarbij hij beheerst de stijlvormen heeft gelopen. Super! Eline is in één keer van wit naar de groene slip gegaan. Heel goed gedaan! Jan en Mitia zijn geslaagd voor de gele band. Vor beiden was dit het eerste taekwondo examen. Heel goed gedaan! Jullie mogen allemaal zeer trots op jezelf zijn. Willem Enoch hielp wederom bij de beoordeling van de examens. Willem ontgaat niets en is altijd bereidt goede tips mee te geven om aan te werken. Zeer waardevol. Erg bedankt voor Willem!

Arjen is geslaagd voor de 1e Dan

Arjen is zaterdag 18 juni geslaagd voor de 1e Dan! Zijn partner was zijn zoon Marius die het ook uitstekend deed. Arjen heeft een prachtig examen afgelegd en geslaagd voor alle onderdelen! Het examen werd georganiseerd in Nieuwegein. Ongeveer 60 personen gingen op voor de 1e Dan. Rond de 65% is geslaagd.

Het 11e examen van Hansu Martial Arts

Woensdag 24 maart zijn Arjen en Amee geslaagd voor 1e Geup (zwarte slip). Van harte gefeliciteerd!!!

Er is veel en hard voor getraind de afgelopen maanden en het resultaat was dan ook daar. De spanning was aanwezig bij de kandidaten, maar deze hebben ze goed onder controle gehouden. Erg goed gedaan! Daarmee is het examen ook een goede generale repetitie voor het 1e Dan examen. Naast de mentale kant hebben ze op alle onderdelen (theorie, stijlvormen, stapsparring, zelfverdediging, sparren en de breektest) een voldoende gescoord.

Marius heeft op een aantal onderdelen laten zien dat hij het niveau aankan, maar is deze keer helaas nog niet geslaagd. We hopen dat het met het herexamen in juni wel gaat lukken.

Start van het nieuwe seizoen

Maandag 23 augustus starten de lessen weer en gaan we van start met het nieuwe seizoen.

Het 10e examen van Hansu Martial Arts

Examen januari 2020

Woensdag 29 januari 2020 is het 10e examen afgenomen. Er waren 5 deelnemers die allemaal geslaagd zijn. Tess en Vincent zijn geslaagd voor de rode band! Ze hadden een herexamen op het onderdeel breektest. Beiden hadden de opdracht met een achterwaartse trap de breektest te beginnen. Vincent trapte ze in één keer door.  Tess had een grotere uitdaging, want zij moest voor het eerst planken voor volwassenen breken (bijna 2 cm dik). Dit deed ze uiteindelijk vol overtuiging! Dave is geslaagd voor de blauwe slip. Dave laat zien dat hij alle vereiste handelingen volgens de taekwondo technieken met kracht kan uitvoeren. Van de groep volwassen zijn Hans en Oktay geslaagd voor de groede band. Oktay had alle controle over de taegeuks. Hans heeft hard getraind en dat was te zien op het examen.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Dangraad Taekwondo behaald door Ingvi van Rooijen

IMG_5889

IMG_5868

Zaterdag 14 december 2019 is Ingvi van Rooijen geslaagd voor de zwarte band (1e Dan) Taekwondo! Dit nationale examen werd in Lent afgenomen door de Taekwondo Bond Nederland.

Na een lange en intensieve voorbereiding was Ingvi er helemaal klaar voor. Het examen begon met een theorie gedeelte. Daarna moesten drie stijlvormen gelopen worden. Ingvi was als eerste van zijn groep aan de beurt. De groep startte vroeger dan gepland waardoor Ingvi niet helemaal warm was. Maar ondanks dat liet Ingvi strak uitgevoerde stijlvormen zien.

Na de stijlvormen gingen Ingvi en Djoeri samen de mat op om de stap-sparring (pareren van stootaanval) uit te voeren, gevolgd door zelfverdediging (tegen vastpakkingen). Daarna volgde het gevecht van anderhalve minuut. Als laatste moesten drie planken gebroken worden.

Ingvi heeft alle onderdelen prachtig en en met overtuiging uitgevoerd! Namens sportschool Hansu Martial Arts van harte gefeliciteerd!

HMA examen januari 2019

Geslaagden junioren Geslaagden volwassenen

Op woensdag 30 januari was er op onze locatie in Huizen het halfjaarlijkse Taekwondo examen. Ook dit keer waren Willem Enoch (6e Dan) en Ricky van Rijn (2e Dan) als examinatoren aanwezig. Waarvoor veel dank!

10 jeugdleden en 5 volwasseneleden gingen op examen om de volgende kupgraad te behalen. De jeugdgroep begon als eerste. Voordat de kandidaten aan het praktijk gedeelte konden beginnen, moesten er eerst theorie vragen beantwoord worden. Na deze vragen kwam het praktijk gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit stijlvormen (taegeuks), partner oefeningen, zelfverdediging, sparren en de breektest. Dat iedereen het spannend vond was wel te zien, maar desondanks heeft de jeugdgroep het goed gedaan. Iedereen is geslaagd.

Na deze groep was het de beurt aan de volwassenen. Voor hen bestond het examen uit dezelfde onderdelen als voor de jeugdgroep. De examencommissie was uitermate verrast over het hoge niveau. De examencommissie kon dan ook niet anders dan ook hier iedereen te laten slagen. Hansu Martial Arts feliciteert alle geslaagden met hun nieuwe graad.

Dit zijn alle geslaagden:

Geel band:
Hans en Jean-Luc

Groene band:
Samih, Sebastiaan, Zoë en Mila

Blauwe slip:
Ruben, Maria-Suzanna, Luca, Matteo

Blauwe band:
Dana en Eduardo

Rode slip:

Ties, Matthijs en Suzanne

Hanmadang dag 2018

018

Zaterdag 20 oktober deden vier leerlingen van Hansu Martial Arts mee aan de Hanmadang dag in Waalwijk. Er zijn maar liefst 9 medailles teruggenomen naar huis. Vincent Bezemer, Samih Abbouti, Amee en Dave Westland deden mee.

Hanmadang betekent “festival” in het Koreaans. Er waren westrijden in het lopen van stijlvormen en breektesten. In totaal waren er 135 deelnemers. Onze deelnemers deden met alle wedstrijden mee. Ze mogen trots zijn dat ze meegedaan hebben! Een super prestatie. En we hebben erg genoten.

033

064

Vincent en Amee gingen als paar op voor het simultaan lopen van de zesde taegeuk. Ze waren door naar de finale ronden wat ze een gedeelde derde plaats opleverde. Dave en Samih liepen individueel de derde en de tweede taegeuk. Daarnaast deden ze mee aan de hoogte en verte breektest. Samih haalde bij de hoogte en verte breektest de eerste plaats in zijn categorie. Dave werd derde bij de hoogte sprong. Daarbij moesten ze een plank van 1cm dikte doortrappen. Bij de verte breektest moet de plank doorgetrapt worden voordat je de grond weer raakt.  Vincent werd eerste en Amee derde in hun categorie bij de hoogte en verte sprong.

Een prachtig resultaat van alle vier de deelnemers! En een prachtige ervaring rijker. De Hanmadang dag was goed georganiseerd!

Hansu Martial Arts examen 24 januari 2018

Woensdagavond hebben in drie uur tijd 21 leden van HMA examen afgelegd. Iedereen is geslaagd. Er zijn sinds het vorige examen veel vorderingen gemaakt!

Stijlvormen worden met meer kracht en overtuiging gelopen door de hoge band dragers (blauw en hoger). De beleving van de stijlvormen is ook meer aanwezig. Wat de komende tijd de aandacht verdient, zijn de contra-arm bij stijlvormen en stap-sparring en het maken van combinaties bij het sparren. De contra-arm is de uitdrukking voor de belangrijke tegenbeweging tussen beide armen bij taekwondo waardoor je kracht en balans ontwikkelt.

De lagere band dragers (groen en lager) liepen de stijlvormen duidelijk. De beleving komt er al behoorlijk in. voor 7 personen was dit het eerste taekwondo-examen. Ze waren gespannen, maar hebben een prachtig examen laten zien.

De uitslagen zijn:

3e Geup (rode slip): Djoeri Lipman, Roos van de Wetering. 4e Geup (blauwe band): Matthijs van de Wetering, Vincent Bezemer, Sam Steenman, Tess de Boer. 5e Geup (blauwe slip): Ties Steenman. 6 Geup (groene band): Maria Murk, Luca Murk, Matteo Murk. 7e Geup (groene slip): Dave Westland, Ruben Reehuis. 8e Geup (gele band): Mila van der Hulst, Oktay Tepe, Joeri Jansen, Sebastiaan Lamme.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Hansu Martial Arts sponsort SV Huizen JO10-1 en 2

Het is een eer dat onze sportschool de selectieteams JO11-1 en 2 van voetbal vereniging SV Huizen mag sponsoren!!! Voetbal met de principes van Taekwondo en jullie worden onoverwinnelijk!

Taekwondo principes:

 • Respect
 • Integriteit
 • Zelfbeheersing
 • Doorzettingsvermogen
 • Onoverwinnelijke geest

Hansu Martial Arts examen 28 juni 2017

Groep1

Groep2_2

Senioren2

Woensdag 28 juni was er het HMA taekwondo-examen. Iedereen geslaagd voor zijn of haar volgende band. Het was behoorlijk warm in de zaal. Dat kwam niet alleen door het drukkende weer maar ook doordat de kinderen behoorlijk gespannen waren. Het is toch weer een hogere band waar ze voor opgingen waarvan het examenpakket ook kritischer bekeken wordt door de jury.

Maar het ik goed gegaan. Willem en ik hebben mooie vorderingen gezien bij de leerlingen. Het valt zeker voor de jongste leerlingen niet mee om in de les geconcentreerd te blijven als de examenstof geoefend wordt. Maar toch is het iedereen weer gelukt! Daar heb ik meerdere ouders over gehoord. Daar mag iedereen trots op zijn. Ik ben zeker trots op jullie!!!

Dank aan Willem Enoch voor het jureren bij het examen en zijn waardevolle adviezen voor het aankomende half jaar!

De examenonderdelen zijn:

 1. Theorie vragen
 2. Stijlvormen lopen (schijngevechten)
 3. Stap sparring (het weren en maken van een tegenaanval op een stoot van de tegenstander)
 4. Zelfverdediging (het loskomen uit een vastpakking door de tegenstander gevolgd door een tegenaanval)
 5. Sparren (waarbij inzicht getoond moet worden in het vechten)
 6. Breektest (breken van een plank

Hansu Martial Arts in action op Krokuscup in Almere

Winnaars groep en coach

Teun prijs 2

Vijf leerlingen van de sportschool deden mee aan Krokuscup wedstrijden in Almere.  Mee doen is al een overwinning op zich waar de deelnemers heel trots op mogen zijn! Kijk op de HMA TV pagina voor een filmpje.

Sam Steenman, Teun de Roo, Tess de Boer, Roos van de Wetering en Matthijs van de Wetering deden mee. Allemaal hebben ze goed hun best gedaan. Sam, Teun, Roos en Matthijs vielen in de prijzen. Roos werd 2e. Sam, Teun en Matthijs 3e. Tess viel helaas niet in de prijzen. Zij had een hele zware poule met meisjes die goed konden vechten. Toch scoorde Tess punten in haar wedstrijden en dat is een super prestatie!

Hansu Martial Arts examen 25 januari 2017

Senioren

Geslaagd

Een super examen: Iedereen geslaagd! Ook de eerste examenkandidaten van de seniorengroep, Ingvi van Rooijen en Djoeri Lipman, zijn geslaag. Ingvi voor de rode slip en Djoeri voor de blauwe slip. Van harte gefeliciteerd. Enorm hard getraind en allebei hebben een mooi examen laten zien!

Bij de junioren gingen Ties Steenman en Bruno Kuijpers op voor de groene band. Beiden trapten in één keer de plank door (onderdeel van het groene band examen). Joep van der Stok liet ondanks een vervelende blessure een mooi en krachtig examen zien. Ook Cas Koolhaas haalde alles uit de kast en maakte daardoor een mooie indruk. Beiden geslaagd voor de groene slip.

Geslaagd voor de groene slip zijn Teun, Tess en Mats de Roo. Een mooie prestatie! Dana de Boer liep de stijlvormen keurig. Eduardo Ossewold kan enorm hoog springen en maakte mooie hoge trappen bij de zelfverdediging. Alle geslaagd voor de groene slip.

Luca, Matteo en Maria Murk hebben een prachtig examen laten zien. Mijn complimenten! Meester Willem Enoch gaf terecht een extra compliment aan Maria. Een keurig examen. Alle drie gingen op voor de gele band.

En niet te vergeten, Dave Westland. Hij is geslaagd voor de gele slip. Dave traint met volle overtuiging een half jaar bij HMA en is met recht geslaagd.

Keurig gedaan allemaal. Iedereen heeft hard getraind voor dit examen. En dan bereik je ook wat!!!