Nieuws

Start van het nieuwe seizoen

Maandag 23 augustus starten de lessen weer en gaan we van start met het nieuwe seizoen.

Het 10e examen van Hansu Martial Arts

Examen januari 2020

Woensdag 29 januari 2020 is het 10e examen afgenomen. Er waren 5 deelnemers die allemaal geslaagd zijn. Tess en Vincent zijn geslaagd voor de rode band! Ze hadden een herexamen op het onderdeel breektest. Beiden hadden de opdracht met een achterwaartse trap de breektest te beginnen. Vincent trapte ze in één keer door.  Tess had een grotere uitdaging, want zij moest voor het eerst planken voor volwassenen breken (bijna 2 cm dik). Dit deed ze uiteindelijk vol overtuiging! Dave is geslaagd voor de blauwe slip. Dave laat zien dat hij alle vereiste handelingen volgens de taekwondo technieken met kracht kan uitvoeren. Van de groep volwassen zijn Hans en Oktay geslaagd voor de groede band. Oktay had alle controle over de taegeuks. Hans heeft hard getraind en dat was te zien op het examen.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Dangraad Taekwondo behaald door Ingvi van Rooijen

IMG_5889

IMG_5868

Zaterdag 14 december 2019 is Ingvi van Rooijen geslaagd voor de zwarte band (1e Dan) Taekwondo! Dit nationale examen werd in Lent afgenomen door de Taekwondo Bond Nederland.

Na een lange en intensieve voorbereiding was Ingvi er helemaal klaar voor. Het examen begon met een theorie gedeelte. Daarna moesten drie stijlvormen gelopen worden. Ingvi was als eerste van zijn groep aan de beurt. De groep startte vroeger dan gepland waardoor Ingvi niet helemaal warm was. Maar ondanks dat liet Ingvi strak uitgevoerde stijlvormen zien.

Na de stijlvormen gingen Ingvi en Djoeri samen de mat op om de stap-sparring (pareren van stootaanval) uit te voeren, gevolgd door zelfverdediging (tegen vastpakkingen). Daarna volgde het gevecht van anderhalve minuut. Als laatste moesten drie planken gebroken worden.

Ingvi heeft alle onderdelen prachtig en en met overtuiging uitgevoerd! Namens sportschool Hansu Martial Arts van harte gefeliciteerd!

HMA examen januari 2019

Geslaagden junioren Geslaagden volwassenen

Op woensdag 30 januari was er op onze locatie in Huizen het halfjaarlijkse Taekwondo examen. Ook dit keer waren Willem Enoch (6e Dan) en Ricky van Rijn (2e Dan) als examinatoren aanwezig. Waarvoor veel dank!

10 jeugdleden en 5 volwasseneleden gingen op examen om de volgende kupgraad te behalen. De jeugdgroep begon als eerste. Voordat de kandidaten aan het praktijk gedeelte konden beginnen, moesten er eerst theorie vragen beantwoord worden. Na deze vragen kwam het praktijk gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit stijlvormen (taegeuks), partner oefeningen, zelfverdediging, sparren en de breektest. Dat iedereen het spannend vond was wel te zien, maar desondanks heeft de jeugdgroep het goed gedaan. Iedereen is geslaagd.

Na deze groep was het de beurt aan de volwassenen. Voor hen bestond het examen uit dezelfde onderdelen als voor de jeugdgroep. De examencommissie was uitermate verrast over het hoge niveau. De examencommissie kon dan ook niet anders dan ook hier iedereen te laten slagen. Hansu Martial Arts feliciteert alle geslaagden met hun nieuwe graad.

Dit zijn alle geslaagden:

Geel band:
Hans en Jean-Luc

Groene band:
Samih, Sebastiaan, Zoë en Mila

Blauwe slip:
Ruben, Maria-Suzanna, Luca, Matteo

Blauwe band:
Dana en Eduardo

Rode slip:

Ties, Matthijs en Suzanne

Hanmadang dag 2018

018

Zaterdag 20 oktober deden vier leerlingen van Hansu Martial Arts mee aan de Hanmadang dag in Waalwijk. Er zijn maar liefst 9 medailles teruggenomen naar huis. Vincent Bezemer, Samih Abbouti, Amee en Dave Westland deden mee.

Hanmadang betekent “festival” in het Koreaans. Er waren westrijden in het lopen van stijlvormen en breektesten. In totaal waren er 135 deelnemers. Onze deelnemers deden met alle wedstrijden mee. Ze mogen trots zijn dat ze meegedaan hebben! Een super prestatie. En we hebben erg genoten.

033

064

Vincent en Amee gingen als paar op voor het simultaan lopen van de zesde taegeuk. Ze waren door naar de finale ronden wat ze een gedeelde derde plaats opleverde. Dave en Samih liepen individueel de derde en de tweede taegeuk. Daarnaast deden ze mee aan de hoogte en verte breektest. Samih haalde bij de hoogte en verte breektest de eerste plaats in zijn categorie. Dave werd derde bij de hoogte sprong. Daarbij moesten ze een plank van 1cm dikte doortrappen. Bij de verte breektest moet de plank doorgetrapt worden voordat je de grond weer raakt.  Vincent werd eerste en Amee derde in hun categorie bij de hoogte en verte sprong.

Een prachtig resultaat van alle vier de deelnemers! En een prachtige ervaring rijker. De Hanmadang dag was goed georganiseerd!

Hansu Martial Arts examen 24 januari 2018

Woensdagavond hebben in drie uur tijd 21 leden van HMA examen afgelegd. Iedereen is geslaagd. Er zijn sinds het vorige examen veel vorderingen gemaakt!

Stijlvormen worden met meer kracht en overtuiging gelopen door de hoge band dragers (blauw en hoger). De beleving van de stijlvormen is ook meer aanwezig. Wat de komende tijd de aandacht verdient, zijn de contra-arm bij stijlvormen en stap-sparring en het maken van combinaties bij het sparren. De contra-arm is de uitdrukking voor de belangrijke tegenbeweging tussen beide armen bij taekwondo waardoor je kracht en balans ontwikkelt.

De lagere band dragers (groen en lager) liepen de stijlvormen duidelijk. De beleving komt er al behoorlijk in. voor 7 personen was dit het eerste taekwondo-examen. Ze waren gespannen, maar hebben een prachtig examen laten zien.

De uitslagen zijn:

3e Geup (rode slip): Djoeri Lipman, Roos van de Wetering. 4e Geup (blauwe band): Matthijs van de Wetering, Vincent Bezemer, Sam Steenman, Tess de Boer. 5e Geup (blauwe slip): Ties Steenman. 6 Geup (groene band): Maria Murk, Luca Murk, Matteo Murk. 7e Geup (groene slip): Dave Westland, Ruben Reehuis. 8e Geup (gele band): Mila van der Hulst, Oktay Tepe, Joeri Jansen, Sebastiaan Lamme.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Hansu Martial Arts sponsort SV Huizen JO10-1 en 2

Het is een eer dat onze sportschool de selectieteams JO11-1 en 2 van voetbal vereniging SV Huizen mag sponsoren!!! Voetbal met de principes van Taekwondo en jullie worden onoverwinnelijk!

Taekwondo principes:

 • Respect
 • Integriteit
 • Zelfbeheersing
 • Doorzettingsvermogen
 • Onoverwinnelijke geest

Hansu Martial Arts examen 28 juni 2017

Groep1

Groep2_2

Senioren2

Woensdag 28 juni was er het HMA taekwondo-examen. Iedereen geslaagd voor zijn of haar volgende band. Het was behoorlijk warm in de zaal. Dat kwam niet alleen door het drukkende weer maar ook doordat de kinderen behoorlijk gespannen waren. Het is toch weer een hogere band waar ze voor opgingen waarvan het examenpakket ook kritischer bekeken wordt door de jury.

Maar het ik goed gegaan. Willem en ik hebben mooie vorderingen gezien bij de leerlingen. Het valt zeker voor de jongste leerlingen niet mee om in de les geconcentreerd te blijven als de examenstof geoefend wordt. Maar toch is het iedereen weer gelukt! Daar heb ik meerdere ouders over gehoord. Daar mag iedereen trots op zijn. Ik ben zeker trots op jullie!!!

Dank aan Willem Enoch voor het jureren bij het examen en zijn waardevolle adviezen voor het aankomende half jaar!

De examenonderdelen zijn:

 1. Theorie vragen
 2. Stijlvormen lopen (schijngevechten)
 3. Stap sparring (het weren en maken van een tegenaanval op een stoot van de tegenstander)
 4. Zelfverdediging (het loskomen uit een vastpakking door de tegenstander gevolgd door een tegenaanval)
 5. Sparren (waarbij inzicht getoond moet worden in het vechten)
 6. Breektest (breken van een plank

Hansu Martial Arts in action op Krokuscup in Almere

Winnaars groep en coach

Teun prijs 2

Vijf leerlingen van de sportschool deden mee aan Krokuscup wedstrijden in Almere.  Mee doen is al een overwinning op zich waar de deelnemers heel trots op mogen zijn! Kijk op de HMA TV pagina voor een filmpje.

Sam Steenman, Teun de Roo, Tess de Boer, Roos van de Wetering en Matthijs van de Wetering deden mee. Allemaal hebben ze goed hun best gedaan. Sam, Teun, Roos en Matthijs vielen in de prijzen. Roos werd 2e. Sam, Teun en Matthijs 3e. Tess viel helaas niet in de prijzen. Zij had een hele zware poule met meisjes die goed konden vechten. Toch scoorde Tess punten in haar wedstrijden en dat is een super prestatie!

Hansu Martial Arts examen 25 januari 2017

Senioren

Geslaagd

Een super examen: Iedereen geslaagd! Ook de eerste examenkandidaten van de seniorengroep, Ingvi van Rooijen en Djoeri Lipman, zijn geslaag. Ingvi voor de rode slip en Djoeri voor de blauwe slip. Van harte gefeliciteerd. Enorm hard getraind en allebei hebben een mooi examen laten zien!

Bij de junioren gingen Ties Steenman en Bruno Kuijpers op voor de groene band. Beiden trapten in één keer de plank door (onderdeel van het groene band examen). Joep van der Stok liet ondanks een vervelende blessure een mooi en krachtig examen zien. Ook Cas Koolhaas haalde alles uit de kast en maakte daardoor een mooie indruk. Beiden geslaagd voor de groene slip.

Geslaagd voor de groene slip zijn Teun, Tess en Mats de Roo. Een mooie prestatie! Dana de Boer liep de stijlvormen keurig. Eduardo Ossewold kan enorm hoog springen en maakte mooie hoge trappen bij de zelfverdediging. Alle geslaagd voor de groene slip.

Luca, Matteo en Maria Murk hebben een prachtig examen laten zien. Mijn complimenten! Meester Willem Enoch gaf terecht een extra compliment aan Maria. Een keurig examen. Alle drie gingen op voor de gele band.

En niet te vergeten, Dave Westland. Hij is geslaagd voor de gele slip. Dave traint met volle overtuiging een half jaar bij HMA en is met recht geslaagd.

Keurig gedaan allemaal. Iedereen heeft hard getraind voor dit examen. En dan bereik je ook wat!!!